Anni Juhontytär Damberg ent. Nikki o.s. Väkiparta 

Juhon ja Katrin ensimmäinen lapsi oli tyttö ja sai nimekseen Anni. Hänen kerrotaan olleen nuorena vaalea ja vanhempana kerrotaan hänen hiuksensa tummuneen. Hän oli lukutaitoinen ja aina kun töiltään ehti hän luki mielellään paljon pikkusiskonsa Eevan kanssa.

Annin ensimmäinen puoliso oli 1861 syntynyt talollisen poika Juho Heikinpoika Nikki. Heidät vihittiin 7.10.1894. He aloittivat maanviljelyn Särkisalossa, josta olivat hankkineet maatilan. Lapsia perheeseen syntyi kolme; Aina s.1897, Toivo s.1904 ja Matti s.1908. Anni jäi yksin kolmen pienen lapsensa kanssa jo vuonna s.1909. Hänet vihittiin avioon toisen kerran vuonna s.1913 talollinen, puustiekka Yrjö Pekanpoika Dambergin kanssa. Yrjölle ja Annille ei syntynyt yhteisiä lapsia.

Aina-tytär varttui ja kävi kansanopiston. Hänen puolisonsa Johannes Nikki löytyi aivan naapurista. Ensimmäinen lapsi, Maire kuoli, mutta seuraavat, Irja ja Antero varttuivat aikuisiksi. Annin ja Juhon toiselle lapselle, Toivolle ja hänen puolisolleen Annalle o.s. Jälkölle syntyi esikoinen Urpo vuonna s.1923. Tämä oli merkkitapaus Väkelässä, koska Väkelän mummo vielä eli ja sai näin ensimmäisen lapsenlapsenlapsensa. Toivon perhe muutti Yhdysvaltoihin ja samana vuonna ja sieltä perhe kasvoi edelleen. Yhdysvalloissa Toivo toimi työnjohtajana paperitehtaalla. Matti-pojan ensimmäinen puoliso oli Käkisalmelainen Matilda Vilmi. Matti oli kuitenkin kovin seikkailuhaluinen ja muutti lopulta Kanadaan, jossa hän perusti uuden perheen ja työskenteli leipätyökseen urakoitsijana.

Anni jäi toistamiseen leskeksi jo vuonna 1932. Yrjön kuoltua ja poikien lähdettyä maailmalle päätti Anni muuttaa Ainan ja Johanneksen luokse. Myös evakkoaikana asui Anni tyttärensä perheessä ensin Ilmajoella ja sitten Keuruulla. Annin päivät päättyivät evakkotaipaleella Keuruulla, kun hän oli 69-vuotias.